Detta recept hade jag som "topping" på cupcakesen jag gjorde...
Jordgubbsmousse
3 st gelatinblad (jag använde 4)
400 g osockrade jordgubbar
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1 st äggvita
2 msk strösocker
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Mixa jordgubbarna tillsammans med sockret (dl) och passera dem sedan genom en sil.
Ta upp gelatinbladen och smält dem tillsammans med lite av jordgubbarna i en kastrull.
Vispa grädden.
Vispa äggvitan till hårt skum. Tillsätt socker (msk) och vispa ytterligare en liten stund.
Blanda ner det avsvalnade gelatinet i resten av jordgubbarna och grädden.
Vänd sedan ner äggvitan.
Låt sedan moussen stå kallt ett par timmar så den hinner bli fast.
Ganska enkelt recept som blev helt okej=) Kommer användas igen! Och självklart kan ni använda andra bär ist för jordgubbar;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
TACK FÖR DIN KOMMENTAR! =)