Baka full sats i långpanna eller halv sats i springform.
Ugn 175 grader 25 - 35 min
- 4 ägg
- 6 dl strösocker
- 6 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 3 dl ljummet vatten
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt vetemjöl och bakplver, vispa runt. Blanda ner vattnet, rör smeten ordentligt och häll sedan ut på bakplåtspapper i långpanna. (Eller om man bakar halva satsen, i en smord bröad springform, ca 23 - 25 cm i diameter). Grädda nertill i ugnen 25 - 35 min, tills kakan är torr vid test med sticka. Låt svalna.
Glasyr
- 200 g smör
- 2,5 dl strösocker
- 4 msk vaniljsocker
- 2 äggulor
- 1 dl cocosflingor ca
Blanda alla ingredienser i kastrull, låt smälta samman på svag värme, sjud några minuter och ställ sedan åt sidan att svalna. Stryk sedan ut över kakan och strö över cocosflingor.
Utav glasyren gjorde jag 1½ sats och det blev då lagom tycker jag. Kan nog bli ganska snålt om man tar en sats bara. Gör som du vill efter egen smak och tycke=)
Går utmärkt att frysa.
Lycka till=)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
TACK FÖR DIN KOMMENTAR! =)